ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ!!!
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
Στο Ολοήμερο και στο πλαίσιο του μαθήματος της "Διατροφικής αγωγής" μαθαίνουμε τη σπουδαιότητα των χειροποίητων φαγητών και γλυκών και την ανάγκη του περιορισμού των βιομηχανοποιημένων τροφών και της κρυσταλλικής ζάχαρης.
Η ικανότητα του να ετοιμάζουμε μόνοι μας το φαγητό μας και τα γλυκά μας είναι βασική γιατί παράλληλα εκπαιδευόμαστε και σε άλλες δεξιότητες όπως:
α. Μαθηματική σκέψη-Πόσο είναι τα 3/4 της κούπας γάλα; Πόσο αλάτι θα βάλουμε για 4 δόσεις ζύμης όταν η μία δόση χρειάζεται 1/2 κ.γ;
β. Αδρή και λεπτή κινητικότητα-Κινήσεις ακρίβειας-Καθένας παρασκευάζει το δικό του γλυκό.
γ. Υπομονή και συγκέντρωση
δ. Καθαριότητα και τακτοποίηση των σκευών που χρησιμοποιήθηκαν και του χώρου.
ε. Ευκαιρία κοινωνικοποίησης και αλληλοβοήθειας!
Έτσι, μετά την ενδιαφέρουσα διαδικασία της παρασκευής όπου επικρατεί ενθουσιασμός και καθένας θέλει να αναλάβει κάτι, απολαμβάνουμε όλοι μαζί το νόστιμο γλυκό μας!!!